Kraljevski crvena – boja koja ubrzava disanje – Red is the color of fire

Konačno je proleće stiglo i vreme je za jarke boje. U ovom postu vam predstavljam “Gipsy style”. Svetski dizajner Zuhair Murad je napravio fantastičnu kolekciju za proleće/leto 2015. pod nazivom “Gipsy Queen”. Crveno, čipka, gola ramena, senzacionalna i strastvena kolekcija ovog kreatora poreklom iz Libana.

Gipsy style with red lacy skrit. Red is the color of fire and blood, so it is associated with energy, war, danger, strength, power, determination as well as passion, desire, and love. Red is a very emotionally intense color. It enhances human metabolism, increases respiration rate, and raises blood pressure.

DSC_1584

DSC_0049

  DSC_0090

A evo i malo edukacije iz Psihologije boja koja proučava ljudske emocije i reakcije na određene boje, a kaže ovako: ”Boje snažno utiču na našu podsvest i teraju nas da reagujemo pozitivno ili negativno, podstiču nas na akciju ili nas umiruju…”

DSC_0053 DSC_0029

Pošto je moj “Gipsy style” u crvenoj, neki od značenja ove boje su: strast, ljubav, seks,uzbuđenje, krv, energija, entuzijazam, toplota, snaga. Smatra se da je upravo ona najtemperamentnija boja koja budi najintenzivnija osećanja, ubrzava rad srca i disanje.

DSC_0043 DSC_0046 DSC_0076

DSC_1580

Advertisements

2 thoughts on “Kraljevski crvena – boja koja ubrzava disanje – Red is the color of fire

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s